Alam Mistik Dan Ilmu Ghaib

mengenali alam ghaib, jin, saka, syaitan, mempelajari teknik berhubung alam ghaib, mengenali bunian, tarik harta pusaka, mempelajari ilmu batin
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 menuntut ilmu kebatinan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
jihadcyber



Posts : 1
Join date : 08/01/2011

PostSubject: menuntut ilmu kebatinan   Sat Jan 08, 2011 11:14 am

Bismillahirrahmanirrohim

salam warahmatullah

bagi sesiapa yang telah berdaftar,yang mahu menuntut ilmu ini,
Sila bayar mahar.

Bayar mahar kepada Allah S.W.T agar ilmu lebih barokah dan afdal dengan keikhlasan yang terpancar dari tuan-tuan yang tidak kisah berkorban harta dan raga di jalan-Nya..InsyaAllah ilmu anda akan diperkenankan.

kita minta terus kepada Allah dengan memperbanyakkan amal,sedekah jariah.
seeloknya bersedekah pada setiap Jumaat.Sedekah sedaya mampu oleh tulang 4 kederat tuan2.


memuliakan guru diharuskan,bagi yang mempunyai guru amatlah dialukan
menurunkan ilmu bersama para sahabat

Sabda Rasulullah SAW
Bukan dari umatku orang yang tidak memuliakan orang tua dan mengasihi anak-anak muda kami dan tidak mempelajari daripada orang-orang alim- (Riwayat Abu Daud)


Ilmu adalah lautan yang tidak mempunyai pantai dan tepian. tingkatkan usaha kita
menuntut dan menambahkan ilmu

Firman Allah SWT.
"Katakanlah (wahai muhammad) tambahkan aku ilmu" (Surah Toha ayat 114)


Sabda Rasulullah SAW
Sesiapa yang mempelajari ilmu kerana Allah, tidak mempelajari ilmu kerana inginkan harta dunia, tidak akan dia temui kecuali Syurga pada hari akhirat kelak.. (Riwayat Abu Daud)



InsyaAllah
Back to top Go down
View user profile
BlueDream



Posts : 2
Join date : 14/03/2011

PostSubject: Re: menuntut ilmu kebatinan   Mon Mar 14, 2011 2:18 pm

sewaktu aku berzikir 'La haula wala quwwata illa billahil aliyyil azim'... aku hampir gelap. Tiba2 aku tidak dengar aku nyer suara dari luaran. Yang ada suara dalaman sedang berzikir... screen mula2 cam kehijauan tiba2 kegelapan seolah2 menerpa dari ubun2. Aku cepat2 buka mata... takut tiba2 termasuk ke alam lain.

Siapa boleh terangkan... apa petandanya tu What a Face
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 49
Join date : 08/01/2011
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: menuntut ilmu kebatinan   Tue Mar 15, 2011 1:12 am

BlueDream wrote:
sewaktu aku berzikir 'La haula wala quwwata illa billahil aliyyil azim'... aku hampir gelap. Tiba2 aku tidak dengar aku nyer suara dari luaran. Yang ada suara dalaman sedang berzikir... screen mula2 cam kehijauan tiba2 kegelapan seolah2 menerpa dari ubun2. Aku cepat2 buka mata... takut tiba2 termasuk ke alam lain.

Siapa boleh terangkan... apa petandanya tu What a Face

Salam bro, macamana bisnes?ada baik?
Aku rasa soalan ko ni salah section, tapi aku sendiri pun tak tau nak letak dalam topik apa, kena minta nasihat dari "Jihadcyber" nih.
Kes yang macam kau alami itu biasa berlaku bagi yang sentiasa mengamalkan wirid-wirid khusus seperti Laailaahaillallah, Muhammadurrasulullah, Allah, Hu.
dimana keadaan kita masa tu dalam keadaan separa sedar, yang mana seluruh panca indera kita tertutup dan zikir bergema dalam hati seperti kita sedang berzikir dalam satu ruangan yang kosong.ini juga dapat meningkatkan daya kekuatan bathin dalam diri. Keadaan dikatakan dimana kita masuk dalam keadaan separuh sedar/alfa apabila keadaan metafizik seperti berikut:-

1. Mata pejam
2. nafas melambat dan semakin dalam
3. Perasaan berat dari kepala sampai kaki
4. keadaan seperti tidak sedarkan diri
5. perasaan tidak berhubungan dengan keadaan sekeliling
6. fikiran tidak bergerak
7. tubuh terasa damai

banyak juga kelebihan akan diperolehi dengan latihan yg cukup dan step2 yang betul, diantaranya

1. fungsi terawangan
2. mengesan kebenaran percakapan seseorang
3. menarik dan memindahkan awan
4. cari jodoh/ pengasih
5. pelaris perniagaan
6. beladiri
7. dll...

Kalau sesiapa ada jawapan lain bagi permasalahan sedara kita ni, dipersilakan...harap dapat dikongsi bersama. Smile

Back to top Go down
View user profile http://ilmughaib.forum.st
BlueDream



Posts : 2
Join date : 14/03/2011

PostSubject: Re: menuntut ilmu kebatinan   Tue Mar 15, 2011 2:11 am

Admin wrote:

Salam bro, macamana bisnes?ada baik?
Aku rasa soalan ko ni salah section, tapi aku sendiri pun tak tau nak letak dalam topik apa, kena minta nasihat dari "Jihadcyber" nih.
Kes yang macam kau alami itu biasa berlaku bagi yang sentiasa mengamalkan wirid-wirid khusus seperti Laailaahaillallah, Muhammadurrasulullah, Allah, Hu.
dimana keadaan kita masa tu dalam keadaan separa sedar, yang mana seluruh panca indera kita tertutup dan zikir bergema dalam hati seperti kita sedang berzikir dalam satu ruangan yang kosong.ini juga dapat meningkatkan daya kekuatan bathin dalam diri. Keadaan dikatakan dimana kita masuk dalam keadaan separuh sedar/alfa apabila keadaan metafizik seperti berikut:-

1. Mata pejam
2. nafas melambat dan semakin dalam
3. Perasaan berat dari kepala sampai kaki
4. keadaan seperti tidak sedarkan diri
5. perasaan tidak berhubungan dengan keadaan sekeliling
6. fikiran tidak bergerak
7. tubuh terasa damai

banyak juga kelebihan akan diperolehi dengan latihan yg cukup dan step2 yang betul, diantaranya

1. fungsi terawangan
2. mengesan kebenaran percakapan seseorang
3. menarik dan memindahkan awan
4. cari jodoh/ pengasih
5. pelaris perniagaan
6. beladiri
7. dll...

Kalau sesiapa ada jawapan lain bagi permasalahan sedara kita ni, dipersilakan...harap dapat dikongsi bersama. Smile


Wa alaikum salam,

Khabar baik... sihat. Smile

Terima kasih atas penerangan tu saudara Admin...

Biasanya sambil lewa jerr aku ... tapi malam tadi aku fokus sehingga mencapai tahap alfa. Tu yg aku kehairanan kenapa boleh jadi camtu... aku takut jerr klu tak dapat kembali ke alam sedar lepas tu What a Face tu yg aku terus berhenti What a Face
Back to top Go down
View user profile
Ninja Shadow



Posts : 11
Join date : 09/06/2011
Location : Alam Nyata

PostSubject: Re: menuntut ilmu kebatinan   Thu Jun 09, 2011 11:36 am

InsyaAllah...semoga perkongsian ini dirahmati Tuhan...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: menuntut ilmu kebatinan   Today at 11:47 pm

Back to top Go down
 
menuntut ilmu kebatinan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Alam Mistik Dan Ilmu Ghaib :: syarat pengamal :: syarat pengamal ilmu kebatinan-
Jump to: